Påverka FSC:s verksamhet i Finland

FSC är en öppen medlemsorganisation som syftar till att främja ansvarsfullt skogsbruk. Om du vill påverka framtiden för skogen, och du är intresserad av certifieringsstandarder och riktlinjer, välj FSC och gå med i vår förening!


Välj FSC

Välj ansvarsfullt producerade produkter

Du kan bidra till att FSC blir framgångsrikt. Genom att be om FSC-certifierade produkter så ökar efterfrågan på FSC-certifierade produkter. Denna enkla men viktigt handling hjälper till att främja ansvarsfullt skogsbruk.

När du väljer en FSC-märkt produkt, stöder du ansvarsfullt skogsbruk. Konsumenter och företag kan använda FSC-märkta produkter med gott samvete: skogsbruk enligt FSC-standarden leder inte till förstörelse av naturvärden i skogen och brott mot mänskliga rättigheter är inte tillåtna.


Hitta FSC-produkter

Sortiment av FSC-certifierade produkter ökar dagligen. Så hittar du FSC-märkta produkter:

1 Hitta en tillverkare eller handlare i internationell databas (bara på engelska)

Välj alternativet ”Certificate Search”, sedan under ”Country” välj Finland och från ”Product classification” nederst på sidan välj produktgruppen som intresserar dig. Databasen har för närvarande inte några återförsäljare. Om du vill hitta utbud av FSC-produkter från en lokal återförsäljare, så får du snabbast svar genom att kontakta dem direkt.

2 Fråga återförsäljaren eller säljaren om FSC-certifierade produkter

Berätta att du är intresserade av FSC-certifierade produkter. Alla certifieringssystemen är inte identiska. FSC-märkningen garanterar att produktens råvaror kommer från ansvarsfullt skötta skogar.

Genom att be om FSC-certifierade produkter, höjs efterfrågan för FSC-certifierade produkter. Denna enkla men viktigt handling hjälper till att främja ansvarsfullt skogsbruk.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000211