Använda FSC:s varumärke

FSC:s märke på en produkt garanterar att den innehåller trä från ansvarsfulla källor. FSC erbjuder på det här sättet konsumenter en möjlighet att välja produkter från skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

FSC trademark

Varumärket måste skyddas för att FSC ska kunna garantera innehållet. Det är anledningen till att FSC:s har strikta regler för hur varumärket får användas. Namn och varumärke få bara användas i överensstämmelse med reglerna och i de sammanhang som FSC-certifiering tillåter.

All användning av FSC:s varumärke kräver särskilda tillstånd. Läs vidare om vilka regler som gäller för att använda FSC:s varumärke på produkter, i marknadsföring och i informationsmaterial.

Detta är våra registrerade varumärken:

  • Namnet Forest Stewardship Council
  • Förkortningen FSC
  • FSC:s logon – trädet med förkortningen FSC
  • Forests For All Forever -fullt märke
  • Forests For All Forever -märke med text

I marknadsföring behövs en varumärkeslicens.


På produkter

För att du ska få placera FSC-märket på en produkt måste produkten innehålla FSC-certifierad råvara. Din verksamhet måste vara certifierad enligt FSC:s spårbarhetsregler.

Exempel på verksamheter som efter certifiering kan FSC-märka produkter är skogsbrukare, tillverkare, återförsäljare och tryckerier. Om du inte redan är certifierad kan du läsa mer om hur det går till: Fem steg mot certifiering.

Vi kan maila dig vårt mediepaket som innehåller logotype och anvisningar. Du kommer att få underteckna en bekräftelse på att du tagit emot mediepaketet och satt dig in i villkoren.